Ett undantag, en regel, så börjar leken

+
Jag är lite av en perfektionist. och kanske skulle jag kalla det kontrollbehov. prestationsångest... jag vill inte göra någonting som inte resulterar i ett perfekt resultat. jag vill inte slösa energi på någonting som inte blir som jag har tänkt. och jag tänker alldeles för mycket. för mycket för att kunna orka med. för mycket och för orealistiskt för att uppnå.

det svåraste, tror jag, är att veta att jag kan så mycket bättre. men jag orkar inte. jag orkar inte vara bäst på allting. jag har helt enkelt inte energi längre. lusten att vara perfekt har långsamt avtagit ju mer medveten jag har blivit om att ingenting är perfekt. ingenting kommer någonsin vara perfekt - inte heller jag.

men hur släpper man på kontrollen? ångesten som uppstår när man inte lyckas så bra som man tänkt. för om man inte kan vara bäst, varför ska man då kämpa? fallet är mycket lägre, förlusten mycket mindre om man inte ens försökt, inte ens ansträngt sig. men vad skulle det bli av mig då? vad skulle det bli kvar av mig då?

filosofi | | Kommentera |

Details of the day

/this love is silent
inspiration | | Kommentera |

The beginning is always today

Äntligen har våren kommit här nere i uppsala! (trodde jag, tills det började hagla i eftermiddag). Vi kom ner för några dagar sedan och har redan bott in oss i lägenheten igen. hemma bäst (även om definitionen på hemma är lite flytande just nu - det finns fortfarande två).

Medan Fredrik skrev högskoleprovet igår så passade jag på att gå en sväng på stan med Anders. Jag fick agera inspiration/stylist vilket jag gillade starkt. vi spenderade åtskilliga minuter i varje affär och jag hittade en hel del saker. bland annat ramlade jag in på make up store och inhandlade ett läppstift i korallrosa (summer) som även råkade vara kassörskans favorit - lucky guess! en concealer fick det bli med. alltid bra nu när sommaren kommer och man inte vill täcka hela ansiktet i foundation... rouget är deep throat från nars (köpt från hqhair - igen), och ja, det är så fabulous!

Kommande vecka ser väldigt lugn ut. Efter två hela veckors påsklov känns det väldigt skönt att det inte blir en rivstart. jag har två labbar i oorganisk kemi och sedan är jag i stort sett "ledig". har planer på att åka till sthlm onsdag/torsdag och umgås med mina föräldrar lite. jag har tur som har dem arbetandes halvtid så nära mig! kommer behöva införa köpförbud om det fortsätter i denna shoppingtakt dock... har även lovat mig själv att vårstäda garderoben(pluralis) - vi får se när jag kommer till skott!

Hoppas att ni haft en fin helg, kram ♥
perspektiv | | En kommentar |
Upp